februari 28, 2017

Enkele van onze projecten:

Vascoscope

Project: Ontwikkeling videobril voor Echogeleide vasculaire toegang procedures

Voor veel medische behandelingen is het cruciaal om toegang tot bloedvaten te hebben, niet alleen om bloed af te kunnen nemen maar ook voor de toediening van stoffen aan een patiënt.

Vanuit het veld is er daarom behoefte om echografie makkelijker toepasbaar te maken als hulpmiddel bij vasculaire toegang procedures. Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van de Vascoscope; een mobiel en relatief goedkoop, innovatief product voor begeleiding bij het aanleggen van deze adertoegang. Het idee is dat de ontwikkelde probe gefixeerd kan worden op de arm van de patiënt, zodat de verpleegkundige beide handen kan gebruiken tijdens de procedure. Cedexis ontwikkeld een videobril die er voor zorgt dat het echobeeld en werkveld altijd in één lijn zichtbaar zijn.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Provincie Utrecht

Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI)

Project: Implementatie Cedexis Jena binnen Varian omgeving

Directe feedback tijdens behandeling van patiënten. Vanuit dit uitgangspunt ging ZRTI op zoek naar de meest passende oplossing. Cedexis implementeerde de Jena videobril binnen de bestaande Varian omgeving bij ZRTI. De Varian TrueBeam in combinatie met de Cedexis Jena zorgt voor een optimalere behandelmethode voor zowel patiënt als specialist.

Dyn'R Medical Systems

Project: Volledige integratie Cedexis Jena in SDX® respiratory gating system

Het SDX® systeem is een combinatie van een spirometer, videobril en besturingssoftware. De videobril biedt de patient een visuele weergave van de ademhalingscurve. Op deze manier is de patiënt actief betrokken bij het proces en is het mogelijk de positionering van de tumor stabiel te houden ten behoeve van de radiotherapie.

Koninklijke Visio

Project: ontwikkeling FelineSight voor ondersteuning bij nachtblindheid

Cedexis heeft samen met Koninklijke Visio de FelineSight ontwikkelt om mensen met nachtblindheid meer bewegingsruimte te geven in situaties met beperkte omgevingsverlichting. Denk hierbij aan een verbeterde mobiliteit in en rondom het huis.

Cedexis Ease (Plug-and-Play)

Project: verminderen van nervositeit en tensie bij medische behandelingen.

De Ease verlegt de aandacht van de behandeling naar het afleidende weergegeven beeld, dit zonder het contact te verliezen met de behandelend specialist. De videobril simuleert een volwaardig HD breedbeeldscherm van 250cm doorsnede binnen 26 graden van het gezichtsveld. De patiënt wordt zo niet afgesloten van zijn omgeving, en is bereikbaar voor aanwijzingen van de behandelend specialist. Deze unieke balans tussen afleiding en alertheid zorgt voor een directe meerwaarde voor zowel patiënt als specialist.

Scroll Up