april 12, 2017

Cedexis Ease (Plug-and-Play)

 

Nervositeit en tensie bij medische behandelingen
Voor veel patiënten is een bezoek aan de tandarts of mondhygieniste geen aangename ervaring. Het plaatsnemen in een stoel wachtend op een ingreep die wellicht pijnlijk en onaangenaam zal zijn weerhoudt veel mensen van een bezoek. Juist hierdoor verergeren juist klachten en worden er meer zorgkosten gemaakt en nog meer ongemak ondervonden. Een vicieuze cirkel.

Afleiding zonder afsluiting
De Cedexis Ease videobril is ontwikkeld in samenwerking met medische specialisten om zo de aandacht te verleggen van de patiënt naar het weergegeven beeld in de bril. Dit afleidende beeld kan variëren van een tekenfilm tot muziekvideo, game of online nieuws. Het doel is om de patient minder bewust te maken van de situatie die veel nervositeit oproept. Het unieke van de Cedexis Ease is dat deze slechts gebruikt maakt van 26 graden van het totale blikveld. De videobril simuleert een volwaardig HD breedbeeldscherm van 250cm doorsnede binnen deze 26 graden van het gezichtsveld. Dit vertaald zich naar 43% van het totale blikveld. Hierdoor blijft de patiënt bereikbaar voor het opvolgen van instructies van de medische specialist.

43% van het totale blikveld, optimaal contact.

 

Personaliseren en functionaliteit
De Cedexis Ease heeft de mogelijkheid om modificaties op zowel technisch als cosmetisch gebied aan te bieden. Zo kan de kleurstelling van het vizier worden aangepast, eventueel in combinatie met het toevoegen van een eigen bedrijfslogo. Daarnaast is de diversiteit aan mediabestanden vooraf zelf te bepalen. Hierdoor kan de bril naast afleiding ook gebruikt worden voor informatievoorziening over behandelingen, demonstraties van producten en het bedienen van specifieke patiëntengroepen.

Gebruiksgemak
De Cedexis Ease is ontwikkeld op basis van intuitief gebruik. Zowel voor de patient als voor de medisch specialist. De connectoren zijn extra robuust om in een medische omgeving duurzaam te kunnen blijven functioneren. Daarnaast is er rekening gehouden met de hygiënewensen binnen een behandelomgeving en is de Ease eenvoudig te reinigen.

Scroll Up